Colorful of Life

Disclaimer

Assalamualaikum! Hi I'm Nurhidayah. Just call me Hidayah or Dayah :) Want to know more, read my Biodata. I'll give my blog name : NH Holding's. !

Entries About

TagboardMusic

 

Credits

Basecode : Aina Syaza
Template : Amel Jasmeen
Owner: Put your name
Others:   
Indahnya Cinta

Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan,dua tangan untuk memegang,dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat..Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita..?Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya..Itulah Cinta..

Cinta bererti jika kita benar-benar mencintai seseorang kita tidak akan pernah berhenti memikirkan tentang mereka walaupun sesaat dan merasakan dialah segalanya.. 
Cinta adalah perasaan yang tak dapat dilihat dan di jelaskan tapi boleh dirasai dan jika kita benar benar menyintainya,kita sanggup mati untuk mereka..
Cinta adalah segalanya.cinta hadir tanpa diundang.keikhlasan rasa cinta membangkitkan seribu kekuatan dalam jiwa dan diri kita..Kerana cinta itu memberi sejuta rasa,tidak keterlaluan jika aku katakan cinta itu anugerah yang tidak terhingga..  
Cinta membuatkan kita merasa bahagia dan selesa bila bersamanya dan kita boleh menjadi diri kita sendiri,tak perlu make up,tidak perlu pakaian mewah semasa dengannya dan dia sentiasa merasakan kita adalah satu satunya insan yang dia sayangi..  
Cinta adalah menyintai,pengorbanan,kesetiaan,persefahaman,saling perlu memerlukan dan sentiasa mengambil tahu..
Cinta adalah mengambil berat tentang orang lain..Iaitu sentiasa menerima seadanya seseorang itu walau apa jua keadaan nya bukan kerana kelebihannya sahaja.. 
Cinta adalah perkongsian suka dan duka..Dia atau kita akan sentiasa ada di sisi dalam apa jua keadaan.. 
Cinta adalah persahabatan dan keluargaan.. 
Cinta adalah dugaan paling besar tapi manis akhirnya,terpulanglah pada kita bagaimana kita menghadapinya 
Cinta boleh membuatkan kita mengalirkan air mata.. 
Cinta mampu merubah memberikan kebahagiaan dalam hidup kita.. 
Cinta merupakan pencetus corak kebahagiaan dalam hati kita. bila hati dah cinta segalanya menjadi indah..Semakin indah dan terus indah..


Older Post | Newer Post